Păsări extrem de apreciate în gastronomia mondială au ajuns și în fermele din România
Tot mai multe păsări extrem de apreciate în gastronomie se plimbă țanțoșe prin fermele din România. Puiul la Bresse, gâsca Toulouse, din Franţa sau rața pekin, din China s-au adaptat de minune în gospodăriile noastre.Unii le cresc pentru consum propriu alţii îşi deschid afaceri noi mai ales că spre deosebire de speciile obişnuite, carnea şi ouăle acestor păsări sunt mult mai gustoase.
Mădălin Radu, inginer șef Ferma Moara Domnească despre rața pekin: ″Este o rasă mixtă, de carne şi de ouă, se adaptează foarte bine la noi în ţară. La nivelul fermei avem un incubator cu o capacitate de 13 mii de ouă şi păstrăm liniile genetice. Recoltăm ouăle, le punem la incubat şi vindem boboceii de o zi către diferiţi clienţi”. Dedesubt la cele 2 paragrafe te rog sa scriem Citește întregul articol aici.