articol-5

Tărâmul Fermierilor de Mâine. Stațiunea Didactică de Cercetare-Dezvoltare Agronomică Moara Domnească

Stațiunea Didactică și de Cercetare Agronomică Ferma Moara Domnească atinge mai multe laturi ale agriculturii. Cum îi spune și numele, este un loc în care studenții vin și iau primul contact cu acest domeniu fantastic. Pe baza experiențelor din Stațiune își construiesc lucrările de licență sau cele de Doctorat, sub îndrumarea profesorilor.Directorul Costel Mihalașcu și inginerul-șef Radu Mădălin supraveghează tot ce înseamnă munca în Stațiune. Aceasta este organizată în mai multe sectoare: pomicol, vegetal, zootehnic. Produsele de aici sunt vândute celor din zonă.

Un punct importat în cadrul Stațiunii este parteneriatul cu Interra Farm Network, prin intermediul căruia studenții pot vedea cum se depozitează, cum se păstrează, cum se manipulează produsele de protecție a plantelor în conformitate cu ultimele norme ale Uniunii Europene. Este un univers întreg, fascinant și provocator, deopotrivă.
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

Citește întregul articol aici.